Informasjon om korona

Skolen følger regjeringens veileder for smittevern og har utarbeidet tilpassede rutiner for å redusere smittefare forbundet med undervisningen på skolen.

Smittevernet bygger på følgende nasjonale føringer:

• Syke elever og ansatte skal ikke være på skolen.
  • God hygiene og godt renhold.
  • Redusert kontakthyppighet mellom mennesker.

Elever med symptomer på sykdom skal derfor ikke komme på skolen. Gi beskjed til skolen så fort som mulig ved tegn på sykdom.

Når skal elever og ansatte møte på skolen?

• Når de ikke har symptomer på sykdom.
  • Ved gjennomgått luftveisinfeksjon kan ungdommer og ansatte komme tilbake etter at de har vært symptomfrie i 1 døgn.
  • Hvis en i husstanden har symptomer på luftveisinfeksjon, men ikke bekreftet covid-19, skal eleven og den ansatte møte på skolen som normalt. Disse skal imidlertid gå hjem fra skolen dersom de får symptomer
  • Elever og ansatte med typiske symptomer på pollenallergi (kjent pollenallergi, rennende nese med klart nesesekret, rennende/kløende øyne) kan møte på skolen.

Mer informasjon og veiledning kan du lese på udir.no: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/ungdomsskole-vgo/

Skolen kan også kontaktes på telefon Tlf: 56 15 78 00 eller E-post: post@hopvgskole.no

Spørsmål og henvendelse vil bli besvart innen ordinær åpningstid for skolen, som er fra 08:30 – 14:30.

Veilederen under beskriver hvordan ulike tiltak kan iverksettes avhengig av situasjonen i en trafikklysmodell; grønt, gult og rødt nivå. Tiltakene tilpasses smittesituasjonen i samfunnet og andre faktorer i en totalvurdering.

Modellen varierer fra vanlig organisering av skolehverdagen (grønt nivå), til mer omfattende tiltak med mindre, faste grupper og større avstand mellom elever (rødt nivå). Forskjellen på de tre nivåene gjelder særlig tiltakene for å redusere kontakt mellom personer

Grønt nivå
  2. God hygiene og normalt renhold
  3. Kontaktreduserende tiltak:Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)